Ce culori sa potrivesc in camerele mici

Inainte de a gandi la piesele de mobila ce se potivesc pentru camerele mici, cum ar fi masute de cafea multifunctionale, canapele extensibile, paturi rabatabile si altele, acorda o atentie speciala culorii pe care o vei folosi in camera.

In trecut, se spunea ca o camera mica trebuie vopsita in culori deschise pentru a crea iluzia ca este mai spatioasa. Insa, aceste reguli pot inabusi creativitatea si te pot opri sa realizezi camera visurilor tale.

Este nevoie ca incaperea sa para mai spatioasa?

Cand citesti prin diverse reviste de specialitate ca incaperile mici trebuie vopsite in culori deschise, neutre, este o ideea ce pare ca are sens in teorie.

O culoare deschisa poate face ca o camera sa para mai aerisita si mai spatioasa. Insa, inainte de a alege culoarea neutra pentru camera ta, intreaba-te daca crearea iluziei de spatiu mai mare este cu adevarat scopul tau decorativ.

Daca stai in mijlocul camerei si te gandesti ca trebuie sa gasesti o metoda de a face ca incaperea sa para mai mare, atunci alegerea unor culori neutre este calea corecta de a face lucrurile.

Totusi, daca stai in mijlocul camerei si te gandesti ca vrei sa creezi o camera cocheta si nu te intereseaza spatiul, atunci se deschid portile si poti alege culorile care se potrivesc cu stilul tau.

In cazul in care o camera nu este anormal de mica si nu are ferestre, ai mai multe libertate in alegerea culorii decat ai fi crezut la inceput.

Daca iti place aspectul creat de culorile neutre, atunci nu lasa pe nimeni sa te opreasca. Cu o paleta neutra, poti vopsi un perete intr-o culoare mai inchisa sau o culoare mai vibranta. Poti opta sa adaugi accente de culoare mai inchisa sau mai puternica prin perdele, obiectele de arta sau decorative, perne decorative pe canapele etc.

Incearca o schema de culori monocromatica

Daca esti mai curajos in alegerea culorii pentru un spatiu mic, atunci schema de culori monocromatica reprezinta o cale excelenta de a introduce culoare,  in timp ce mentii un look ingrijit.

O schema de culori monocromatica se poate obtine prin alegerea a diferite nuante ale aceleasi culori in toata camera.  O astfel de abordare va crea un look sofisticat si se potriveste pentru o gama variata de stiluri de decorare.

Culori inchise intr-un spatiu mic?

Culorile inchise pot fi utilizate cu succes intr-o camera mica daca pastrezi     paleta de culori simpla. Sufrageriile si baile sunt cele mai populare alegeri pentru peretii de culoare inchisa, indiferent de marimea camerei.

Peretii inchisi constituie un fundal excelent pentru decorarea cu obiecte de arta sau decorative, mai ales cele cu rame albe.        

Culori calde sau culori reci?

Teoria culorilor ne invata ca alegerea culorilor calde micsoreaza optic marimea reala a incaperii si apropie elementele (cum ar fi piesele de mobila, ferestrele, usa)  din incapere, in timp ce culorile reci maresc optic incaperea si distanteaza elementele din incapere. Un aspect important de luat in considerare in decorarea unei camere mici, dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa folosesti bleu sau bej in toate camerele din locuinta ta.

Folosirea unor culori reci intr-un spatiu mic ar trebuie sa seveasca drept ghid si nu ca o regula batuta in cuie.

Daca iti plac culorile calde intr-o camera mica, alege nuante deschise ale acestor culori pentru pereti fara sa iti fie teama ca vor apropia elementele din camera.

Totdata, poti opta pentru culori calde intr-o camera mica daca adaugi alb printre ele pentru a sparge din intensitatea culorii. Cele mai de succes palete de culori includ un mix de culori deschise si inchise, cu una dintre ele dominanta, fie calda, fie rece.De exemplu, pentru o incapere cu spatiu redus, poti decora cu o culoare calda dominanta, in care sa adaugi accente de culoare rece.

Cum este in cazul celor mai multe reguli de decorare, este important sa le stii pentru ca te pot ajuta sa eviti capcanele in care altii au cazut inaintea ta. Cand decorezi o camera mica, cunoaste regulile, insa lasa ca stilul tau personal sa fie ghidul (principiu ce se aplica si in alegerea pieselor de mobila).

 

 

 

 

 

Gallery


by admin -- 12.02.2018 -- 0 COMMENTS -- 1 VIEWEDWrite a comment

Your Name:


Your Comment: Note: HTML is not translated!

Enter the code in the box below: